Penner 2





Dette er en stempelfyllert. Den heter Stilnova og er italiensk.



Dette er en Parker Popular. Den er produsert på lisens av den danske Penolfabrikken. Blæse.



Nok en Parker Popular.Også denne er dansk.



Parker Duofold. Denne har også blæsefyllert. Dansk.



Denne heter Penol de Luxe. Blæsefyllert, den også.



Nærbilde av Skribent'n.



Denne er fra Olsens pennefabrikk i Danmark. Det er de som forhandler Parker i Norden, og de produserte Parkerpenner for det nordiske marked i tillegg til sin egen linje. Pennene deres er svært like Parker, og noen ganger består de delvis av deler fra Parker-penner. Dette gjelder særlig de pennene som blev produsert under krigen. Deres egne penner blev markedsført under navnet Penol. Dette er en Penol Ambassador 1248.



En Big Ben Skyliner. Blæsefyllert.



Dette er en Parker "51", verdens mest kopierte fyllepenn. Splitten er skjult for å hindre fordampning. Det gjør at noen tror at man kan la den ligge en stund uten hetten. Da jeg overtok pennen var membranen ødelagt, så den måtte jeg skifte. Bildet til høyre viser innmaten i pennen. I tillegg kommer altså membranen.



Hva er nå dette? Er den muligens arabisk?



Nærbilde av pennen over.



Dette er en tysk Hansa. Drittpenn.



En glasspenn av dypperttypen.



Dette er en Namiki Vanishing Point. Den må oppleves. Det er umulig å beskrive denne.



En Waterman's penn. Splitt i 14 kt gull. Blæsefyllert.



Dette er en fyllepenn fra det velrenommerte firmaet Mont Blanc. Varemerket deres er en snekrystall. Den synes tydelig på splitten.



Sheaffer Crest. Denne pennen kom i produksjon på en tid da det var vanlig å fylle ut blanketter og slikt med gjennemslag. Tidligere blev fyllepenner beskyldt for ikke å kunne skrive gjennemslag på grunn av den myke splitten, men med denne pennen er det anderledes. Den er meget stiv. En annen ting som har irritert eiere av gode penner, er at man må tørke av splitten efter at man har fylt pennen, hvis man liker at gullet skal synes.Dette problemet er også løst med denne pennen. Dette er en såkalt snorkel-type. Navnet har amerikanerne lånt fra det tyske "Schnorkel", som er folkelig for "snorketre" eller "snyteskaft". Når denne pennen skal fylles, skyver man ut en liten snabel som ved vanlig bruk såvidt synes på splittens underside. Ved fylling dyppes kun snabelen i blekkhuset, og man unngår søl på splitten. Dette er jo kjempelurt. Denne mekanismen gjør at denne pennen uten tvil har den mest kompliserte fyllingsmekanismen av alle penner. For å slippe å tørke av pennen har altså Sheaffer fått installert deler som gjør at pennens indre kan sammelignes med et kostbart ur. Sprøtt at noen av disse pennene fremdeles virker efter femti år i felten.



Parker "21". Dette er en billigpenn fra Parker. Det er en slags kopi av den berømte Parker "51". Splitten er skjult for å redusére fordampning, og fyllingen er en vacuumatic, og ikke aeromatic som i "51"'er'n. Vacuumatic er det samme som konvensjonell blæsefyllert, og er langt å foretrekke fremfor aeromatic, som gjør at pennen er vanskelig å tømme for blekk. Jeg liker å skifte farve på skriften min fra tid til annen, så det er viktig for meg at det er lett å tømme pennen. Det midterste bildet viser oversiden av pennen, mens bildet til høyre viser undersiden. Splitten er av stål. Denne pennen går for å være den mest pålidelige fyllepennen som er produsért.



Dette er en Sheaffer snorkelpenn. (Sheaffer snorkel Saratoga.) Den har stiv splitt, men splitten er meget glatt, og svært god å skrive med. Jeg liker ikke å ta intime bilder, men her har jeg gjort et unntak. På bildet til høyre kan vi se pennen med snorkelen hengende ut.



Dette er en Eversharp blyant fra tredvetallet. Jeg ville ikke kjøpt den om det ikke var for at den skriver så fantastisk godt.



Dette er en penn fra den kjente norske pennfabrikken "Pan". Pennen heter Pan 27.



Pelikan har en penn som heter R15. Det er denne. Det er en kopi av Parker "51".




Jeg har vært på Ekeberg-markedet 2009 og kjøpt en Pan 1675.




Denne kjøpte jeg på loppis i går. Det er en Universal med innlagt gull, 14k. Stempelfyllert. Jeg måtte ut med ti kroner, men så skriver den godt. Den har forholdsvis rigid splitt, og det er fint når jeg skal skrive med gjennemslag.Den er italiensk.



Dette er en Parker Junior duofold 7. Den har gullsplitt, og er en blæsefyllert. Parkers fyllepenner er blandt de beste.




4285 J. S. Staedtler Mars! Makan! Denne pennen har den mest fleksible splitten jeg noen gang har kjent. Ingen av de andre pennene mine kan nærme seg denne i fleksibilitet. (Nåja, jeg har en Penol de lux. Den er "i samme gata".) Marsen er fotografert oppå pennetørkedingsen min. Jeg liker ikke at det kommer blekk på skaftet, så en pennetørkedings må jeg ha. I denne pennen vil jeg sannsynligvis ha Noodlers bad green gator. Dette er det nye skuddsikre blekket til Nathan Tardif. Blekket blekes ikke av sollys, vaskes ikke bort med vann eller kjemikalier, og kan ikke fjernes med LASER. Åsså ære grønnt.


Hjemme, tilbake til Bilder, penner, penner 3










hit counter code